Kérdezz - Felelek

A továbbiakban a feltett kérdésekre kapacitás hiányában sajnos nem tudunk válaszolni. Megértésüket köszönjük.


Elejére   « előző | 612 / 612 | következő »   Végére
Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Tüzkőné K. Dóra 2006. áprilisában született a kislányom, 4210g, 60 cm. Egészséges, gyönyörűen fejlődik, szép baba. 4-5 hete vettük észre, hogy a földhöz dörzsölgeti a klitoriszát. Tudjuk, hogy ez előfordul a kicsiknél, de ha picit is unatkozik ő csinálni kezdi. Ugyanakkor érzékeny is neki a csiklótájék,peluscserénél nem nagyon engedi, hogy rendbe tegyem.Aggódunk, mert nálam és férjemnél is gombás fertőzás alakult ki a lábunkon és nekem a bőrömön és a hüvelyben is. Leht, hogy a kislányunk elkapta? Ki lehet ezt deríteni? 2007-04-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Dóra!

A gombás fertőzésnek egyéb tünetei is megjelennek a gyermek nemi szervén. Például a nemi szerv duzzanata, pirossága. Ennek megítélésében segítségül lehet a gyermekgyógyász is, akit célszerű emiatt felkeresni.
2007-04-28

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Halmai Szilvi Hány nap után lehet terhességet megszakítani? 2007-04-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Szilvi!

Bizonyított terhességet, amennyiben a Családvédelmi Szolgálat engedélyével rendelkezik, meg lehet szakítani. A koraterhesség biztos jele a felismerhető petezsák, amit körülbelül a menses kimaradása utáni héten lehet látni hüvelyi ultrahanggal. A nőgyógyászati lelettel jelentkezni kell a területileg illetékes Családvédelmi Szolgálatnál, ahol az első látogátás után van három nap gondolkodási idő, majd a második alkalommal kiállítják a jegyzőkönyvet. A jegyzőkönyv egyik példányát megkapja a beteg, a másikat, pedig a védőnő postázza a választott kórház nőgyógyászati osztályára. Amint az osztályra megérkezik a jegyzőkönyv, illetve a páciens jelentkezik a másik példánnyal a műtét elvégezhető. A műtét előtt még szükségesek bizonyos vizsgálatok, mint például a vérvétel, illetve az EKG vizsgálat. Ezekre az altatás miatt van szükség.
A terhességet általában, körülbelül a terhesség felismerésétől számított egy héten belül el lehet végezni.
2007-04-28

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Katalin Meddig lehet nemi életet élni a terhesség alatt? 2007-04-28
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Katalin!

Én a kismamáimnak nem szoktam tiltani a nemi érintkezést a terhesség egész ideje alatt, ha nem vészélyeztetett terhesek.
A nemi vágy általában az első három hónapban, majd a 30. terhességi hét után általában csökken. A terhesség utolsó trimeszterében a kismama fáradékonnyá válik, testsúlya növekszik, esetleg emiatt kényelmetlenül is érzi magát, ezért nem csoda, hogy csökken az érdeklődése a házasélet iránt. További probléma, hogy a hagyományos pozició, mikor a férfi van felül, a pocak mérete miatt ilyenkor nehézségbe ütközik. Azonban ez nem ok arra, hogy lemondjon róla. Érdemes kipróbálni oldalról, vagy esetleg térdelő pozicióban hátulról.
2007-04-28

Vendég neve
Vendég bejegyzése
Kérdés dátuma
 
Tóth Barbara hol lehet a toxiplazma vizsgálatot elvégeztetni? 2007-04-27
 
Válaszoló neve Válasz Válasz dátuma
 
Cseh Erika Kedves Barbara!

Feltételezem a toxoplasma vizsgálatot terhesség miatt szeretné elvégeztetni, mert igazából ekkor van nagy jelentősége. Ez esetben a nőgyógyásza vagy a védőnője segítségére lehet, hogy hol végeznek ilyen vizsgálatot. Általában ahol az összes többi terhesség alatti labort le tudja vetetni, ott a toxoplasma vizsgálatra is van lehetőség.
2007-04-28

Elejére   « előző | 612 / 612 | következő »   Végére